Van de ene kant willen gaan voor rust, aan de andere kant voor het opzoeken van levendigheid en gezelligheid met vrienden, vriendinnen en nog onbekenden. Hebben gekozen om op pad te gaan met hierna de volgende keus: “blijf ik nog langer of ga ik naar huis? Misschien wel slim om naar huis te gaan, want morgen heb ik weer een hoop te doen, maar ja het is net zo gezellig, dus ik blijf!”.

De volgende ochtend krabbel ik achter m’n oor “ik voel me toch best moe.. was ik nou maar eerder naar huis gegaan”. Een voorbeeld van een struggle die mij wel eens bekend is.

Naar welke behoefte luister je?
Kies je uit liefde of kies je uit angst (omdat je anders misschien wel het leukste van de avond gaat missen).
Kies je voor het moment of denk je na over wat het je oplevert als je kiest voor het andere en ga je daarvoor?

In je leven kom je veel momenten tegen waarop je een keuze mag maken. De ene keus is groter dan de ander,
de ene vraagt meer wikken en wegen dan de andere. Een tijdje geleden stond ik voor de keus: ga ik in Nijmegen wonen, blijf ik in Uden of kies ik voor Den Bosch of Utrecht? Alles met zijn voor- en nadelen.

De uiteindelijke keus heb ik gemaakt na een opstelling. Hierdoor kwam ik terug naar mijn gevoel en werd me duidelijk weergeven wat voor dit moment het meest passend was. Het heeft me geholpen vlot, met zekerheid en vanuit rust te kiezen voor dat wat ik diep van binnen voel.

Nijmegen ging het worden en een paar dagen later kwam het in beweging; ik zag op Facebook een bericht voorbij komen van iemand die een huisgenoot zocht en zo ging het vanzelf  sinds februari voel ik me een gelukkige inwoner van Nijmegen.

Herken jij dit? Hoe neem jij beslissingen?