(Familie) opstellingen

Kom in contact met de kern van je ware ik.

Verlichting, rust en inzichten

De online familieopstelling heeft me echt veel gebracht: veel verlichting, rust en inzichten.

// Familieopstelling online

Jacqueline Roepke

Last van mijn schouders

Voordat ik bij Lukkie kwam was ik ietwat gespannen, vooral omdat ik niet wist wat ik kon verwachten.
Ik heb de sessie (individuele familieopstelling) als heel prettig ervaren. Milou nam de tijd op me op mijn gemak te stellen en om even te kletsen. Daarna nam ze de tijd om toe te lichten hoe een opstelling in zijn werk gaat. De opstelling zelf was emotioneel en mooi.
Na afloop voelde ik me ontspannen; het was fijn om te merken dat er een soort last van mijn schouders was gevallen.
Mijn ervaring van mijn bezoek aan Lukkie in een een aantal woorden: Waardevol, emotioneel, opluchtend.
// Familieopstelling
Ilja

Intens en bijzonder

Ik kwam goed binnen, had er veel zin in, keek er naar uit en werd heel vriendelijk welkom ontvangen. Ik had direct een goed gevoel.

De opstellingendag heb ik ervaren als zeer intens en bijzonder. Ik had mijn bedenkingen bij het zelf deelnemen in een opstelling voor een ander, ik wist immers niks van die persoon. Zo ongelooflijk om te mogen ervaren hoe die energie er gewoon is, je wordt echt “gestuurd”. Het is tegelijk ook behoorlijk veel, veel emoties kwamen los, maar dat was voor mij ook de bedoeling. Erg fijne, liefdevolle begeleiding en niets hoeft.

Toen de dag was afgelopen en ik wegliep was ik voldaan. Het had me zoveel rust opgeleverd, het is eigenlijk niet beschrijven in woorden. Zoveel inzichten en dingen echt doorbroken, dingen waar ik al jaren mee worstelde. In mijn familie is ook veel in gang gezet, onbewust. Mijn moeder lijkt wel “nieuw” en ook is er weer contact met mijn zusje. Waardevol en ik ben dan ook heel dankbaar voor deze dag

Haar ervaring in een aantal woorden omschreven: Je moet het echt zelf ervaren, om het te kunnen begrijpen, elke uitleg doet te kort. Magisch, bijzonder en voor herhaling vatbaar. Dank jullie wel, mooie mensen.

// Familieopstelling in een groep, deelname aan een workshop in samenwerking met van Toor Coaching

Madeleine

Prachtig

Ik mocht bij Milou een prachtige sessie online ontvangen waarin we een familie opstelling deden.

Ik merkte dat ik mee werd geleid naar een prachtige plek….ik voel de verbinding met mijn ouders maar ook zeker met het grotere geheel.

En dat gaf heel veel inzichten….vooral op de vragen ‘waarom’.

Prachtig ….dank dankjewel voor deze bijzondere en mooie sessie!

Ben je intens dankbaar en ook voor onze connectie!

// Familieopstelling online

Kristi Haasakker

Bijzonder, veel nieuwe inzichten

Ik had mij aangemeld voor een familieopstelling, die niet door kon gaan door het coronavirus. Milou bleef contact houden en kwam met andere alternatieven, super fijn!

Via beeldbellen nu een persoonlijke ‘sessie’ gehad ipv in een groep. Ik heb het als prettig ervaren. Milou maakt het persoonlijk en het voelt direct veilig en vertrouwd. De sessie heeft me veel nieuwe inzichten gegeven.

Het was bijzonder om het te ervaren. Zelfs na de sessie stond Milou open om vragen te beantwoorden, super betrokken dus! Dankjewel hiervoor Milou!

// Familieopstelling online

Yvonne

Mooie inzichten

Milou heeft een fijne eigen stijl van werken, waarbij ze haar sterke intuïtie combineert met haar kennis en kunde over opstellingen en meditatie. Ze creëert een ontspannen en veilige sfeer.

Milou heeft oog voor nuances en begeleidt een opstelling met veel warmte en persoonlijke aandacht.

Een opstelling met Milou zorgt voor mooie inzichten en brengt je een stap verder in je persoonlijke ontwikkeling.

// Familieopstelling

Roos

Zakelijk vraagstuk verhelderd

Milou biedt vakkundige Systemische begeleiding. Vanuit ons professionele vraagstuk hebben mijn collega en ik onze werkrelatie tot op persoonlijk niveau mogen verkennen in veilige bedding.

// Opstelling

Ferdy Strikker

Verbinding met jezelf weer voelen

Milou van Praktijk Lukkie haar missie (en passie!) is mensen in verbinding brengen met zichzelf en met elkaar. Dat doet zij door middel van systemisch werk en massage. Milou is ontzettend kundig in het opstellen en systemisch kijken. Zij weet je met haar coaching bijzondere inzichten te geven, waarmee je zeker de verbinding weer zult voelen! Zowel Milou als dit werk is een aanrader!

// Familieopstelling

Merel Holleman

Heel waardevolle inzichten

De familie opstelling heeft mij 3 hele waardevolle inzichten gegeven waar ik voor een hele lange tijd mee verder kan. Ik vond het heel emotioneel om mee te maken maar ook heel mooi en bijzonder. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd. Echt een openbaring!

// Familieopstelling

Claire

Interessant en bijzonder

Toen ik Milou leerde kennen, was er gelijk een klik!

Ik zat in de afstudeerfase van mijn master en worstelde met de vraag wat hierna; wil ik nog een tweede master gaan doen? wil ik eerst reizen en dan werken? of wil ik gelijk het werkleven in stappen? keuzestress dus!! Gelukkig bood Milou net op juiste moment een workshop aan dat toevallig ging over dit thema. Door theorie te geven en aan de hand van twee casussen, ingebracht door de deelnemers, nam Milou en haar collega ons mee in de wereld van familieopstellingen en keuzeopstellingen. Erg interessant en bijzonder!

Mijn persoonlijke casus werd uitgewerkt tijdens de workshop en met deze keuze die eruit kwam ben ik nog steeds blij! Kortom, heeft Milou mij geleerd hoe keuzes op basis van mijn intuïtie en gevoel te maken. De methode van keuzeopstellingen kan ik nu ook thuis toepassen. Bij vragen hierover of over wat anders kan ik nog altijd terecht bij Milou. Ze is erg betrokken en haar deuren staan altijd open.

// Familieopstelling, tetralemma

Nieuwe inzichten, rust

De online sessie Familie Opstellingen met Milou was een fijne ervaring die me weer nieuwe inzichten en een stukje rust heeft gegeven.

Milou werkt op het niveau van je onderbewustzijn en begeleidde me op een rustige manier door het proces. Ze weet je feilloos aan te voelen en zei precies de goede dingen op het juiste moment, waardoor het voor mij makkelijk was om een voorstelling te maken van de situatie en bepaalde dingen los te laten.

Als je het interessant vind om meer over de invloed van familie dynamiek te weten, de overtuigingen die daaruit ontstaan kunnen zijn en hoe jij daarin kunt loslaten, dan is dit zeker een aanrader!

// Familieopstelling online

Esmee

Rust

Als collega-opsteller wist ik al dat Milou iemand is bij wie jij je snel op je gemak voelt. Ze is heel lief en fijngevoelig maar ook heel open en authentiek.

Onlangs zat ik zelf met een prangende vraag en ik moest meteen aan Milou denken. Dat was een schot in de roos!

Ik heb een hele fijne opstelling bij Milou gehad. Ondanks de vele emoties bracht de opstelling mij rust en kon ik ervaren waar mijn vraag in essentie over ging. De begeleiding van Milou hierbij was erg fijn! Ik voelde mij veilig en vertrouwd bij haar. Ik kan Milou dan ook zeker aanbevelen!

// Familieopstelling

Claudia

Nieuwe handvatten

Ik heb een mooie opstelling ervaren die me op verschillende punten inzichten heeft gegeven.
Milou heeft me er op een hele natuurlijke manier doorheen begeleid, waardoor ik goed bij mijn gevoel kon blijven.
Door de opstellingmethode kreeg ik de mogelijkheid om mezelf en mijn omgeving vanuit een ander standpunt te zien, wat ook weer eens vernieuwend was. In een korte periode heeft ze me nieuwe handvatten gegeven en de situatie van een andere kant belicht, ook al dacht ik dat ik alle kanten had gehad.

// Familieopstelling

Nienke

a better person, more confident

Counseling – I opened up about my feelings, my fears and my anxiety of talking to people. She understood the crux of the issue and now I feel like a better person, more confident about myself and respectful of others at the same time and I am thankful to have met you. Thank you, your energy is truly blessed one, the community needs more people like you. Wish you success!

// Counseling / constallation

Ishan Khobare
Khobare Capital

Verrassend

Mijn eerste ervaring met een (familie) opstelling ben ik met een gezonde kritische houding, maar zeker ook met veel nieuwsgierigheid ingegaan.

De sessie was fijn, kalm en gaf verrassende antwoorden. De opstelling helpt om dichter bij je gevoel te komen door de vertroebelende laag van rationele overwegingen weg te nemen.

Ik kan een ieder die een beetje open-minded is aanraden om eens deel te nemen aan een sessie. Om je te helpen bij een vraagstuk of gewoon om deze bijzondere manier van werken eens te ervaren.

// Familieopstelling

Lucas Groen

Inspirerend

Ik ben bij Lukkie! geweest voor een bijeenkomst keuzes maken.
De inzet van opstellingen heeft mij geïnspireerd en aan het denken gezet.
Milou is rustig, geduldig en empatisch, waardoor ik me erg om mijn gemak voelde.
Ze is gedreven in het organiseren van bijeenkomsten, voor ieder wat wils!

// Familieopstelling, tetralemma

Lindi van den Bogert

Inzichtgevend, helend, transformerend

Een opstelling is geschikt als je vastloopt in het leven, last hebt van terugkerende patronen en daar niet of moeilijk uit komt; als je je afvraagt waar jouw gedrag en uitdagingen of dat van jouw kinderen vandaan komt; als je jezelf beter wil leren begrijpen en patronen wil opruimen. Ook als je voor een keuze staat en maar niet voelt wat ze moet kiezen is een opstelling een manier om hier inzicht in te krijgen.

 

Veel mensen blijven lang met klachten rondlopen (bijvoorbeeld: piekeren, je alleen voelen, extreem veel sporten en op eten letten, moeite met grenzen aangeven, weinig voelen, geen relatie aan kunnen gaan, veel buiten de deur zijn, overmatig eten, drankgebruik), denken na over hoe het op te lossen en vinden zo een manier om ermee om te gaan. Grote kans dat het een tijdje later, op een andere manier, weer terugkomt. Vaak is het namelijk zo dat de oorzaak van gedrag, klachten en patronen op een onbewust niveau ligt en/of hun oorsprong hebben in een voorouderlijk verleden. Hier kun je met alleen denken en praten vaak niet bij komen.

Met een familieopstelling ga je (in plaats van er veel over te praten) vlot naar het onbewuste, de oorsprong van het persoonlijke ‘probleem’, last of gevoel dat wordt ervaren. Deze kan veel dieper zitten dan je in eerste instantie vermoedt.

Je bent als kind van je ouders onderdeel van een familiesysteem, bestaande uit je familie en voorouders. Zij spelen een grotere rol in je leven dan je vaak beseft. Het familiesysteem is je basis en het belangrijkste systeem waar je deel van uitmaakt. Je bent en blijft hier altijd (on)bewust aan verbonden. Dynamieken en patronen die in een familiesysteem een rol spelen hebben invloed op jouw gevoel, gedrag en houding in het leven.

Een opstelling geeft een beeld van dat wat maakt wie je nu bent en maakt je meer bewust van onderliggende patronen die in jouw leven en dat van jouw familie spelen. Het is ook wel te zien als een levend schilderij waarin je jezelf (en wat in jouw onderbewuste leeft) ziet in verhouding tot je naasten en andere aspecten in jouw leven. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om op een totaal andere manier te kijken naar de situatie waarin je zit, waardoor er bewustwording, inzicht en beweging ontstaat.

Opstellingen zijn helpend als je behoefte hebt aan:

  • In verbinding zijn met jezelf en anderen;
  • Loskomen van belemmerende patronen;
  • Gemakkelijker keuzes kunnen maken vanuit jezelf, puur op gevoel;
  • Inzicht in onverklaarbare gevoelens (angst, verdriet, boosheid, schuld, wantrouwen, gevoel er niet bij te horen);
  • Inzicht in relaties met anderen;
  • Inzicht in conflicten met anderen.

 

 

Er zijn diverse mogelijkheden voor het doen van een opstelling:

~ Opstellingen individueel (in meditatievorm, met poppetjes of vloerankers – offline & online);

~ Opstellingen in een groep (er wordt gewerkt met een groep personen -representanten- en er is voor meerdere mensen ruimte om hun vraag in te brengen, een opstelling te krijgen);

~ Een tetralemma als je voor een keuze staat en je maar blijft twijfelen / het echt niet weet;

~ Het opstellen van thema’s of gebeurtenissen (angst, vertrouwen, verslaving, ziekte, verlies).

Samen kijken we naar welke vorm het beste past bij jou.

Happiness is my birthright"

- Bill Allred -

milou van toor