Gister vroeg ik in mijn storys of iemand een vraag had over een onderwerp op persoonlijk ontwikkelingsvlak, over bijv een patroon waar je tegenaan loopt. Hieruit kreeg ik een vraag over de root van verlatingsangst die niet direct herleidbaar was uit familie / kindertijd.

Ons gedrag komt altijd ergens vandaan. Laat ik beginnen bij deze tekening. Deze 3 punten staan voor body ~ mind ~ soul; de 3 bronnen van info die ieder in zich heeft.

~ Je hoofd is er om moeilijke vraagstukken op te lossen en om feitelijkheden terug te halen.

~ Je lijf is er om waar te nemen en bewegingen te maken.

~ Je ziel / onderbewustzijn / inner being (waarin alles zit wat maakt dat we de persoon zijn wie we nu zijn, waaronder onze afkomst) is er om mee te communiceren.

In het dagelijks leven zijn we geneigd om vanuit ons hoofd te beredeneren waar iets vandaan komt (yes, ook ik heb dit lang gedaan – en doe het soms nog), terwijl er veel meer is dan dat!

Te beginnen met de realisatie dat:

• simpelweg niet alles direct terug te halen is met je gedachten;

• in je mind een bepaalde situatie “niks” is / wel meevalt op zielsniveau weldegelijk een grote impact kan hebben op jou in het hier en nu;

• je soms denkt dat iets is opgelost, terwijl het op onderbewustzijn niveau nog weldegelijk aanwezig kan zijn, waardoor je in het hier en nu op een bepaalde manier reageert op situaties.

Was jij je hiervan al bewust?

In de aankomende posts ga ik je meenemen op weg terug naar jezelf. Step by step in contact met de 3 bronnen van jouw zijn.

Kies je samen met mij om wat liever te zijn voor jezelf door wat vaker te kijken naar alle drie de bronnen van ons zijn? ♡